Eğitim sendikalarının uluslararası federasyonu deprem bölgesinde

Eğitim sendikalarının uluslararası federasyonu deprem bölgesinde

 

Eğitim sendikalarının uluslararası federasyonu Eğitim Enternasyonali (Education International) heyeti, KESK’liler birlikte deprem bölgesinde eğitim emekçilerini ziyaret ederek emekçilerin uluslararası dayanışmasını ve taziyelerini ileterek deprem bölgesinde incelemelerde bulunuyor.

 

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik’in de eşlik ettiği Eğitim Enternasyonali (Education International) heyeti depremin yaşandığı Adıyaman, Gaziantep, Maraş, Pazarcık, Hatay, Samandağ, Defne ve İskenderun’da Eğitim Sen, KESK ve yerel güçleri ziyaret etti.

 

Eğitim Enternasyonali Genel Sekreteri David Edwards, “Hükümet her şeyin kontrol altında olduğu şeklinde iddiaların gerçekçi olmadığını ve halen sorunların yoğun şekilde devam etiğini görüyoruz” diye ifade etti. Dünya çapında temsil ettikleri 33 milyon öğretmen adına taziye ve dayanışma duygularını ilettiklerini ifade eden Eğitim Enternasyonali Genel Sekreteri David Edwards, öğretmenlerin taleplerinin duyulması ve sahada yaşananları görmek için geldiklerini açıkladı

 

Hükümet’in deremde ve sonrasında yaşananlarla ilgili hayat normal devam ediyormuş gibi göstermeye çalıştığını dile getiren Edwards, “Sizlerin bu noktada anlattıklarınızın duyulmasını istiyoruz. İkincisi bizlerin birlikte çalıştığı uluslararası kurumlarda Türkiye için yapılan çalışmaların hakkaniyetli bir biçimde doğru kişilere ulaşmasını amaçlıyoruz. Hükümetin yürüttüğü çalışmalarla ilgili hesap verilebilirliğinin sağlanabilmek için KESK ve Eğitim Sen’in ilgili kurullarda masada bulunmasını istiyoruz” dedi. 

Eğitim Sen dayanışması ile bilinen biri sendika olduğunu dile getiren Edwards, İrandaki sendikacılara yönelik baskı olduğunda onların Almanya’ya güven içerisinde ulaşması için yoğun bir çaba sarf eden ve uluslararası dayanışmalarda rol alan Eğitim Sen’e bu çabasından dolayı sertifika verdi. 

Gezdiğimiz erlerde tanık olduğumuz birçok üzücü hikayeler var. 48 saat boyunca aile üyelerini çıkarmak için enkaz başında bekleyen on binlerce insandan biri ile yaptığı diyaloğ beni çok etkiledi. Bu o kadar derinden etkileyici bir hikaye ki ömrüm boyunca bunu unutmayacağım. Dinlemek isteyen herkesle paylaşacağım.

Sosyal diyalog yoluyla ve buradaki üye kuruluşlarla sürecin bir parçası olmaları gerekiyor, bu yüzden yanımızda götüreceğimiz ve anlatacağımız en değerli bilgi bu. Hükümete baskı kuracağız, gerçekte neler olduğu hakkında bilgi ve raporlar vereceğiz ve dayanışmayı inşa etmeye ve desteklemek için fon toplamaya devam edeceğiz” dedi

 

Almanya Eğitim ve Bilim Sendikası (GEW) Başkanı Maike Finnern, “Sizlerle dayanışma içerisindeyiz ve burada bulunma amacımız yaşananları sendikacı olarak sizlerin perspektifinden dinleyerek, not edip bu konuda çalışmalar yapmak. Eğitim için ne olması gerektiğini en iyi sahadaki öğretmenlerin; beslenme, sağlık ve sanitasyon için ihtiyacın ne olduğunu yereldeki sağlık çalışanları bilir." diye ifade etti.  www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri