Eczacılar “Artık eylem zamanı” diyerek 16 Ekim’de meydanlara iniyor

Eczacılar “Artık eylem zamanı” diyerek 16 Ekim’de meydanlara iniyor

 

Türk Eczacılar Birliği (TEB), ekonomik tehdit altında olduklarını, en temel giderlerini bile karşılayamadıklarını ve ecza depolarına borçlarını kredi çekerek ödemek zorunda kaldıklarını belirterek 16 Ekim’de Türkiye genelinde eczacıların katılımı ile Ankara’da eylem yapacaklarını açıkladı.

 

  1. Bölge Gaziantep Eczacı Odası, Türkiye genelindeki 54 eczacı odasının katılımıyla gerçekleşecek olan eylem katılım sağlayacağı belirtilirken, eylemin eczacılar açısında çok önemli olduğuna vurgu yapıldı.

 

Eczacı Odasından yapılan açıklamaya göre, Mesleğimizin Yok Sayılmasına #dur de’mek için

Eczacıya Hak Ettiği Değer Verilmesi için 16 Ekim’de Ankara’da olacaklarını ifade ederek, www.yenicizgihaber.com

“Bizler, 16 Ekim Pazar günü tüm meslektaşlarımızla, eczane çalışanlarımızla, eczacılık fakültelerinde okuyan genç meslektaşlarımızla ve ailelerimizle birlikte, beyaz önlüklerimizle büyük eczacı mitinginde olacağız. Artık hastalarımız için, geleceğe onurlu bir meslek bırakmak için ayaktayız. Artık sesimizi duymazdan gelenlere bütün meslektaşlarımızla birlikte tek yürek seslenmek için meydanlardayız. Şimdi zaman, hak arama zamanı. Şimdi zaman sesimizi duymayanlara duyurma zamanı. Şimdi zaman tüm yaşanan haksızlıklara ‘Dur’ deme zamanı. İlaç yokluklarına, ilaç fiyat farklarına, kontrolsüz açılan fakültelere, eczanelerdeki ekonomik çıkmaza, kamu eczacılarının hak kayıplarına, eczacıların yok sayılmasına, eczacılık mesleğinin değersizleştirilmesine hep birlikte dur diyeceğiz.” www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri