Davutoğlu'ndan Suruç açıklaması: Saldırı hepimizedir

Davutoğlu'ndan Suruç açıklaması: Saldırı hepimizedir

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suruç'taki saldırı ile ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi. Türkiye'ye dönük eylemlerde bulunan terör örgütlerinin asıl hedefinin Türkiye olduğunu belirten Davutoğlu, "Saldırı hepimizedir. Saldırıya karşı omuz omuza bir irade koymamız gerekiyor" dedi.

 

Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle;

OMUZ OMUZA VERİLMESİ GEREKEN BİR ANDAYIZ

Suruç'taki patlamada 30 vatandaşımız hayatını kaybetti, 104 yaralı var. Yaralılardan 9'u yoğun bakımda. Kim nereden yapmış olursa olsun amacı ne olursa olsun bütün örgütlere karşı ortak tutum sergilemenin tam zamanıdır. Paris'te IŞİD'e karşı nasıl birlikte olunmuşsa bu saldırı karşısında da herkesin omuz omuza vermesi gereken bir andayız. Tarih herkesin aldığı tutumla yargısını verir.

ORTAK DEKLARASYONA İMZA ATMAK LAZIM

Bütün partilere çağrıda bulunuyorum. Birkaç gün önce ilk tur görüşmeleri bitirdikten sonra yaptığım çağrıda teröre karşı ortak bir deklarasyona imza atalım diye çağrıda bulunmuştum. O zaman saldırı yoktu. Bu noktada hükümet ortaklığı çabası içine girmişken, siyasi parti başkanlarına sesleniyorum bir araya gelerek ortak bir deklarasyona imza atmamız lazım.

NE GEREKİYORSA YAPILACAK

Partimi ve şahsımı suçlayanlara sesleniyorum ne yapılması gerekiyorsa yapılacak. Medya kuruluşlarına sesleniyorum, insan canına kasteden terör olaylarına karşı hassas bir dil kullanmaya devam etsinler.

İLK BULGULAR IŞİD'İ GÖSTERİYOR

IŞİD'i terör örgütü olarak kabul eden ilk ülke Türkiye'dir. İlk bulgular IŞİD'i işaret ediyor ve canlı bomba. Bu terör örgütü Türkiye'de kargaşa çıkarmak istiyor. Şimdi sorumlu olan herkesin göstermesi gereken tavır birlik ve beraberlik tavrıdır. AK Parti hiçbir terör örgütüne destek olmamıştır, hiçbir terör örgütünü mazur gösterecek davranış içine girmemiştir.

BİR CESET TAMAMEN PARÇALANMIŞ

Şu ana kadar saldırganın kimliği tespit edilemedi. Kaybettiğimiz vatandaşlarımızın tümünün beden bütünlüğü anlamında sorunu yok ama bir cenaze tamamen parçalanmış olması sebebiyle bir canlı bomba düşüncesi söz konusu.

OLAYI YAPANLARDAN ÇOK AK PARTİ'Yİ SUÇLAMAK SORUMSUZLUKTUR

Güvenlik ve istihbarat zaafı varsa, gereği yapılır. Ama daha olayın ilk aşamasında bunu söylemek doğru değil. Türkiye hukuk devletidir böyle eksiklik varsa bunu takip etme yöntemleri de bellidir. Olay olduktan kısa süre sonra olayı yapan saldırganlardan daha çok AK Parti'yi suçlamak sorumsuzluktur. Hükümetimize ve partimize yönelik ithamlar gerçek dışıdır. IŞİD, Türkiye Cumhuriyeti hükümetine tehdit oluşturmaktadır. Ellerinde belge varsa ortaya koysunlar, yoksa temsil ettikleri seçmen kitlesine saygısızlıktır.

TÜRKİYE'DE ÖZEL GÜVENLİK DİYE BİR HUSUS YOK

Türkiye'de özel güvenlik diye bir husus yoktur. Türkiye'nin herbir santimetrekaresinde güvenliği meşru güvenlik güçleri sağlar. Bir daha 6-7 Ekim gibi olayların bu ülkede yaşanmasına izin vermeyiz. Türkiye ne Suriye'dir ne Ukrayna'dır ne başka yerdir. Muktedirdir. Vatandaşlarımızın güvenliğini sağlama görevi meşru güvenlik birimlerine aittir.

Bir bayram gününde böyle acı bir taziye mesajı yayınlamaktan daha kötüsü olamazdı benim için. Allah bir daha bayramımızı böyle kana bulamasın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri