BDP'li Hasip Kaplan'dan Meclis'te oturma eylemi

BDP'li Hasip Kaplan'dan Meclis'te oturma eylemi

TBMM Genel Kurulu'ndaki konuşmasının CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın tebrikleri nedeniyle kesilmesine tepki gösteren BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, başkanlık kürsüsünün önünde oturarak eylem yaptı.

"BİZİM ARKADAŞLARIMIZIN DA BURADA OLMASINI İSTİYORUZ"

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in yürüttüğü oturumun açılmasının ardından Balbay yemin etti. Yeminin ardından Başkan Çiçek, Kaplan'a gündem dışı söz verdi. Kürsüye geldiğinde ilk olarak Balbay'ın serbest kalmasından partisi olarak mutlu olduklarını belirten Kaplan, "Bizim arkadaşlarımızın da en kısa sürede özgürlüklerine kavuşmasını ve burada olmasını istiyoruz" dedi.

CEMİL ÇİÇEK'TEN CHP'Lİ VEKİLLERE UYARI

Bu arada yeminin ardından milletvekilleri Balbay'ı tebrik etmek istediler. Oluşan kalabalıktan dolayı Başkan Çiçek, müdahale ederek "Arkadaşlar, çok insani bir durum biliyorum ancak, Sayın Kaplan'a söz verdim. Onu dinlenmesi için rica ediyorum" dedi.

KAPLAN, KALDIRIMA OTURDU

Bu arada sözü kesilen Kaplan, kürsüden başkanlık önündeki kaldırıma oturdu. Bunun üzerine Başkan müdahale ederek "Kaplan, lütfen burası eylem yeri değildir. Yarın bütün basın bunu yazacak" dedi. Kaplan, tekrar söz verilmesi üzerine kürsüye gelerek konuşmasına devam etti.

BU İLK EYLEMİ DEĞİL

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, ziyaretçilerinin Meclis'e girişine izin vermeyen polis ekipleriyle tartışıp, Meclis önünde oturma eylemi yapmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri