Avukatlar Yargıy’a müdahaleyi cübbeleriyle protesto etmeye hazırlanıyor

Avukatlar Yargıy’a müdahaleyi cübbeleriyle protesto etmeye hazırlanıyor

ANKARA-Yargı Bağımsızlığını, Hukuk Devletini ve Adil Yargılamayı Aramak ve Yürütmenin Yargıya Müdahalesini Kınamak" için Ankara Adliyesi’nden Yargıtay’a yürüyüş gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Ankara (Sıhhiye) Adliyesinden Yargıtay'a, "Yargı bağımsızlığını, hukuk devletini ve adil yargılamayı aramak ve yürütmenin yargıya müdahalesini kınamak" için, Ankara Adliyesi’nden Yargıtay’a yürüme kararı aldı.

İstanbul Barosu’nun internet sayfasından yapılan açıklamada, "Yargı Bağımsızlığını, Hukuk Devletini ve Adil Yargılamayı Aramak ve Yürütmenin Yargıya Müdahalesini Kınamak" için 2 Mart 2020 Pazartesi günü saat 13.00’de cübbelerimizle ve ellerimizde fenerlerle Ankara Adliyesinden Yargıtay’a yürüme kararı alınmıştır” denildi.

Barodan yapılan paylaşımda, “Yürüyüşe katılmak isteyen meslektaşlarımızın 27.02.2020 Perşembe günü  akşamına kadar 02123930757 nolu telefona bildirimlerini rica ederiz. Katılımcı meslektaşlarımıza ayrıca gidiş dönüş bilgisi verilecektir” denildi.

Aralarında Mersin, Muğla, Antep ve Ankara barolarının da bulunduğu yaklaşık 20 baro yürüyüşe destek verme kararı aldı. YENİ ÇİZGİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri