Av Bayındır “Hak, hukuk, adalet olmazsa demokraside olmaz”

Av Bayındır “Hak, hukuk, adalet olmazsa demokraside olmaz”

NİZİP-YENİ ÇİZGİ; Av Bedirhan Bayındır, Türkiye’de hukukunsiyasetin emrine girdiğini belirterek, “Hak, hukuk ve adalet olmayan yerdedemokrasiyi ayakta tutamazsınız. Barışı ve huzuru sağlayamazsınız. Ekonomiyidüzeltemezsiniz, kalkınmayı sağlayamazsınız” diye konuştu.

Gaziantep Barosuna bağlı olarak Nizipte görev yapan Av.Bedran Bayındır, Türkiye ekonomisi krizin tam ortasında olduğunu ileri sürerek,hükümetin bu anlamda ciddi, somut önlem almadığı gibi, yaşanan krizinfaturasını da dargelirli emekçiye kesime çabasında olduğunu söyledi. Bayındır,“Geçim şartları çok zorlaştı. İşsizlik hızla artıyor, üretim düştü. İnsanlartedirgin, alış veriş durmuş. Piyasada nakit para sıkıntısı had safhada.İnsanlar borçlarını ödeyemez durumda. Halk aç ve sefil bir yaşam sürerken,birde yaşanan şu krizin faturasını dar gelirliye kesmek insani değil, vicdanideğil. Hükümet ekonomiyi kendi haline bırakmış ve duvara toslamış durumda. İşinsanları patır patır iflas ediyor, fabrikalar kapanıyor, üretim yavaşladı.Eğitim sistemi çökmüş. Ezberci bir sistem var. Hükümet tüm bu gerçeklerigörmüyor mu? sermaye yurt dışına kaçıyor. Çünkü burda güven yok, huzur yok,korku ve kaygı hakim. Artık bu gerçekleri görmeliler ve biran önce önleminialmalılar. Yazık bu ülkeye, bu ülke insanına.19 yıldır iktidarda olan AKPhükümeti ülkeyi soğan sarımsak ve patates kuyruğuna sokar hale getirdi” dedi.

DEMOKRASİ HİÇ BUKADAR ZARAR GÖRMEDİ

İstanbul seçimlerinin sonucuyla ilgili verilen karar ve seçilmişbelediye başkanının mazbatasının geri alınmasının hukuksal olarak hiçbir somut,gerçekçi dayanağı olmadığını söyleyen Bedran Bayındır, “Keyfi bir hukuk sistemiolamaz. Aksi halde demokrasiye zarar verir. Türkiye’nin geçmişi darbelerledolu. Bunlardan ders çıkarılması gerek. Türkiye demokrasisi hiçbir dönemde bukadar zarar görmedi, demokrasi hiçbir dönem bu kadar darbeyle karşılaşmadı”diye konuştu. YENİ ÇİZGİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri