Eskişehir’deki Gezi Parkı eylemleri sırasında eli sopalı kişilerce dövülerek öldürüldüğü ileri sürülen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’la ilgili Adlî Tıp Kurumu detaylı rapor hazırladı. 8 üyenin hazırladığı raporda, 2 Haziran 2013’teki darp sonucu yaralanma ile 10 Temmuz’daki ölüm arasında illiyet bağı olduğu belirtildi.
RAPOR MAHKEMEYE ULAŞTIGezi olayları sırasında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’la ilgili İstanbul 1. Adli Tıp İhtisas Kurulu tarafından hazırlanan rapor, Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaştı. Korkmaz’daki yaralanmaların ve darbelerin tek tek değerlendirmesinin yapıldığı raporun 5 maddelik sonuç bildirgesinde, Kimya İhtisas Dairesi’nde yapılan incelemede vücutta toksik madde tespit edilemediği, bu yüzden zehirlenerek öldüğü yönünde tıbbî delilinin olmadığı belirtildi.
YÜZDEKİ KIRIK ÖNEMLİRaporda Ali İsmail Korkmaz’ın kafa bölgesinde de saçlı deride kanama sonucu oluşan şişlik, sağ yüzünde kırık, beyinde kanama, kafa travması ve yüz bölgesine yönelik travmaların olduğu, bunların yaşamı tehlikeye sokacak bir durum olmadığı, fakat yüzdeki kırığın hayatî organlarının fonksiyonlarını orta derecede etkileyebilecek derecede olduğu vurgulandı.
ÖLÜMÜ ALDIĞI YARAYLA İLGİLİRaporun sonuç bildirgesindeki 4. maddede ilginç ayrıntılara yer verildi. Korkmaz’ın 2 Haziran 2013 günü gerçekleştiği bildirilen darp olayına bağlı yaralanması ile 10 Temmuz 2013 günü meydana gelen ölümü arasında illiyet bağı olduğuna dikkat çekildi. Raporda şu ifadeler yer aldı: “Kişinin kendinde mevcut kalp damar ve kapak hastalığı nedeni ile coraspin ve coumadin kullandığı, hastaneye götürüldüğünde ise INR değerinin yüksek (5,3) olduğu da dikkate alındığından; kullandığı ilaçların darp eylemi sonucu meydana gelen beyin kanaması oluşumunu kolaylaştırıcı ve kanamayı artırıcı etkisiyle, ölüm meydana gelmesinde katkısı olduğunun kabulü gerektiği oybirliği ile mütalaa olunur.”
"AĞIRLAŞMIŞ YARALAMA" SUÇU İŞLENDİOlaya karıştığı gerekçesiyle halen cezaevinde tutuklu bulunan fırın sahibi ve yakınlarının avukatı olan Selamet Şen, sanıkların tümü için TCK’nın 81/1 yani ‘kasten adam öldürme’ suçundan açılan davanın Adli Tıp Kurumu’nun bu raporu sonrası TCK’nın 87/4 maddesi gereğince neticesi sebebiyle ‘ağırlaşmış yaralama’ suçundan açılması gerektiğini kaydetti.