Afganistan Pençşir’de, Taliban'la çatışma yaşanıyor

Afganistan Pençşir’de, Taliban'la çatışma yaşanıyor

 

Afganistan Pençşir’de, Taliban'la çatışma yaşanıyor

  

Pençşir Vadisi'nde Afganistan Ulusal Direniş Cephesi ile Taliban arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı kaydediliyor

 

Afganistan’daki Pençşir Vadisi'nde Ahmed Mesud'a (Eylül 2001'de öldürülen Ahmed Şah Mesud'un oğlu) bağlı güçlerle Taliban üyeleri arasında şiddetli çatışma çıktı.

 

Tacik nüfusun yoğunlukta olduğu 34 eyaletten biri olan Pençşir (Beş arslan) Eyaleti'ne bağlı Pençşir Vadisi'nde Ahmed Mesud’a bağlı güçler ile Taliban üyeleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı haberleri geliyor. Taliban’ın kontrolünü ele geçiremediği Pençşir'de şiddetli çatışmada çok sayıda Taliban üyesinin öldürüldüğü belirtildi. Yine 19 kişinin tutuklandığı kaydedildi.

 

MA'nın haberine göre Pençşir’deki direnişi örgütleyen Ulusal Direniş Güçleri’nin Sözcüsü Fehim Daşti, Taliban unsurlarıyla çatışmanın Pençşir Vadisi'nin batı girişinde meydana geldiğini kaydetti.

 

Devrik hükümette Afganistan Birinci Başkan Yardımcısı olan Emrullah Salih (Amrullah Salih) ve Ahmed Mesud'a sadık Panjşir birlikleri, diğer illerden takviye almaya devam ederken, Afganistan Ulusal Direniş Cephesi'nin Baghlan eyaletinde bir başka bölgenin daha kontrolünü ele geçirdiği kaydedildi.

 

'SEÇİM YAPILMASINI KABUL ETMELİ'

Bu arada Euronews'in haberine göre Ahmed Mesud'a bağlı komutanlardan Şemsuddin Hamid, "Yaşadığımız sürece hiçbir ordu Pencşir'i ele geçiremez. Hiç kimse kırbaç, tehdit, hakaret, yoksulluk ve sefalet rejimi altında yaşayamaz. Taliban teslim olacağımıza mı inanıyor? O zaman yanılıyorlar. Taliban, makul ve bağlayıcı bir anlaşmaya varmak için müzakereye hazır olmalı. Seçim yapılmasını kabul etmeli. Bu, gücü paylaşmakla ilgili değil, ülkeyi hak eden kişilerin yönetmesini istiyoruz" açıklaması yaptı.

 

Pencşir'e ulaşmayı başaran Mümtaz isimli asker de "Burası sakin. Benim geldiğim yerde kontrol Taliban'ın elinde. Çok acımasızlar. Her evi arıyorlar ve insanların hayatı perişan ediliyor. Buraya genç bir asker olarak ülkemizi savunmak için geldim" dedi. Birçok eski askerin Taliban karşıtı direnişe katılmak için Pencşir'e ulaşmaya çalıştığı kaydediliyor.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri