4 eski bakan için karar günü

4 eski bakan için karar günü

Adları rüşvet ve yolsuzluk iddialarına karışan eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski Avrupa Birliği (AB) Bakanı Egemen Bağış, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu çalışmalarında sona gelindi.

Meclis Genel Kurulu'na sunulan Soruşturma Komisyonu raporunda "Yeterli şüphe oluşturan delil bulunmadığından Yüce Divan'a sevk edilmemelerine karar verildiği" belirtilmişti.

Genel Kurul, eski bakanların Yüce Divan'a gönderilip gönderilmemesini görüşmek için saat 15.00'te toplanacak.

Meclis Genel Kurulu'ndaki görüşmelerde, Soruşturma Komisyonu adına başkanvekili ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, milletvekillerine tanınan konuşma hakkını ise AK Parti'den Konya Milletvekili Mustafa Akış ve Denizli Milletvekili Bilal Uçar, CHP adına Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan ile İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, MHP Konya Milletvekili Faruk Bal ile HDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız konuşacak. İsterlerse eski bakanların da konuşma hakkı bulunuyor.

Genel Kurul'da gizli oylama için kabinler konuldu. Milletvekilleri, il sırasına göre ve isimleri okundukça kabinlere girerek kendilerine verilen önergenin kabulü için beyaz (evet), reddi için kırmızı (hayır), çekimser için yeşil pulları zarfın içine koyacak ve kupalara atacak.

"Yüce Divan" kararı çıkması için 276 milletvekilinin oyu gerekiyor. Bunun sağlanabilmesi için AK Parti'nin 53 fire vermesi lazım. Nitelikli çoğunluğun yakalanmaması durumunda, kabul oyları fazla olsa bile, Yüce Divan'a sevk gerçekleşmeyecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri