17 Yaşındaki Genç Fidan Erdal Eren anıldı

17 Yaşındaki Genç Fidan Erdal Eren anıldı

  12 Eylül cuntası tarafından 17 yaşında idam edilen Erdal Eren, katledilişinin 35. Yılında Antep’te anıldı.

Emek Gençliği’nin çağrısıyla Kırkayak Parkında toplanan aralarında HDP Gençlik Koordinasyonu, Gençlik Muhalefeti, Bazı Üniversiteliler’in olduğu grup “Erdal’dan Ali Deniz’e sürüyor mücadele” pankartıyla Yeşilsu Parkı’na kadar yürüdü. Eylem’de Erdal Eren başta olmak üzere katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi ve Ankara katliamında yaşamını yitiren Ali Deniz Uzatmaz ve Şebnem Yurtman’ın fotoğrafları da taşınırken sık sık “devrim şehitleri ölümsüzdür” sloganı atıldı.

Ortak basın açıklamasını okuyan Antep Emek Gençliği Üyesi Taylan Özgür Güçkıran, idamından 35 yıl geçen Erdal Eren’in mücadelesinin sahiplenmenin ve yürütülmesinin bugün büyük bir anlamı olduğunu söyledi. Aradan tam 35 yıl geçmesine rağmen 12 Eylül rejiminin baskıcı, antidemokratik tutumunun bugün AKP ve Saray iktidarı tarafından sürdürüldüğünü belirten Güçkıran, “Dün idamla öldüren zihniyet, bugün Kürdistan’ın birçok yerinde sokak ortasında gençleri katlediyor. Sokağa çıkma yasakları ile bölgeyi adeta bir çatışma alanı haline getirip, halkımızı korkuyla sindirerek iktidarının devamını sağlamak için elinden geleni ardında koymuyor.

Dün Erdal Eren’i yaşını büyüterek idam edenler, bugün yaşa bakmaksızın sokak ortasında çocukları, gençleri katlediyor. Ülkedeki çatışmaların son bulması için, barış ve demokrasi taleplerini dile getirmek için, Ankara’da toplanan binlerce emekçiye bombalı saldırılar yapıyor. 102 arkadaşımızın, yoldaşımızın ölümüne neden oluyor” diye konuştu. “Her ne kadar baskıyla, gerici politikalarıyla üstümüze gelmeye çalışsalar da onların karşısında binlerce Erdal vardır artık” diyen Güçkıran, “Gün; işçi, işsiz, üniversiteli, liseli her milliyetten gençler olarak; emperyalizmin savaş ve sömürü düzenine karşı, işçi sınıfının iktidar mücadelesine bağlanarak, barış ve özgür bir gelecek için bir araya gelerek mücadele etme günüdür.

 

Gün; Denizlerin, Erdal Eren’in, Ankara’da kaybettiğimiz yoldaşlarımızın bayrağını daha ileri taşıma günüdür” dedi. Basın açıklamasının ardından Emek Gençliği, Emek Partisi’nde Erdal Eren mücadelesi üzerine gençlerle bir söyleşi düzenledi. www.yenicizgihaber.com 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri