Kilis'te esnaf, 36 trilyon kredi kullandı

Kilis'te esnaf, 36 trilyon kredi kullandı

KİLİS-BEKİR ŞAHİN; Kilis Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sevengül, şuana kadar 542 esnafa 36 milyon kredi verdikleri belirterek, “İş yok esnaf aldığı kredilerle ayakta durmaya çalışıyor. Önümüzdeki yıl Kilis esnafını büyük sıkıntılar bekliyor” dedi.

Kilis’te büyük bir işsizlik olduğu, bu nedenle esnafın iş yapamadığını nakit sıkıntısı çektiklerini belirten Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Sevengül, Yeni çizgi gazetesine yaptığı açıklamasında verdikleri kredilerin esnafa can simidi olduğunu söyledi. Kilis’te 4 bin 100 esnaf bulunduğu bunlardan 542’sinin kredi kullandığını söyleyen Sevengül, 542 esnafın 36 milyon 600 bin kredi kullandıklarını ifade etti.

Şartları uyan esnafa kredi verdiklerini, kredi limitlerinin her esnaf için en fazla 150 bin olduğunu kaydeden başkan Sevengül, “Bankalara göre kredi faizlerimiz çok uygun. Şuan faiz oranı yüzde 6. Ödemeler 3 ve 6 şar ay taksitle yapılıyor. Kilis gibi bir yerde 36 trilyon civarında kredi verilmesi az değil. Kredi kullanımından yüzde 40 artış oldu. Fakat bu kredilerle esnafın ayakta durması nereye kadar bilemiyoruz. Bu gidişle çok fazla süreceğini olacağını düşünmüyoruz. Önümüzdeki yıl esnafı ekonomik olarak büyük sıkıntılar bekliyor” dedi.

Türkiye’de 7 grup esnaf kefalet grubu bulunduğu, bunlar arasında 3.ncü grupta yer aldıklarını ifade eden Kilis Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Sevengül, grup olarak iyi bir yerde olduklarını kaydetti. Başkan Sevengül, ihtiyacı olanlara kredi verdiklerini sözlerine ekledi. YENİ ÇİZGİ 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri