KGF müdürü Silifke TSO’yu ziyaret etti

KGF müdürü Silifke TSO’yu ziyaret etti

 

MERSİN- BEKİR ŞAHİN; Kredi Garanti Fonu (KGF) Adana Şube Müdürü Celal Altuntaş, Silifke TSO Başkanlığını ziyaret ederek genel sekreter Yıldırım Baydar ile görüştü. Görüşmede KGF nin yeni bir desteği olan COSME Projesinden bahsedildi. Söz konusu proje kapsamında KOBİ’lere yaklaşık 3 Milyar TL tutarında kredi kullandırılması bekleniyor.

TSO Genel Sekreteri Yıldırım Baydar, KGF Müdürü Altuntaş’ın ziyaretinde duydukları memnuniyeti dile getirdi. Görüşmede, işletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edilebilirliği Programı olan COSME Projesi ile KOBİ’lerin Finansmana erişimini kolaylaştırmak ve büyümelerini desteklemelerinin amaç edinildiğine vurgu yapıldı. Bu kapsamda Avrupa Yatırım Fonu tarafından KGF’ye kontrgaranti anlaşması ile hibe fon sağlanacak olup kefalet işlemleri Kredi Garanti Fonu’nun öz kaynaklarından yapılacak. KGF de bu kredilerin %80’ine kefalet vereceğine vurgu yapıldı.

Sağlanacak kefalet desteği ile her bir KOBİ, 12 ayı ödemesiz dönem olmak üzere toplam 60 ay vade ile 1 milyon TL’ye kadar kredi kullanabilecekleri vurgulanan görüşmede TSO Genel Sekreteri Baydar, KGF müdürü Altuntaş,  KOBİ’ler COSME projesi için Akbank, Alternatif Bank, Denizbank, Garanti Bankası, Halkbank, ING Bank, İş Bankası, QNB Finans Bank, Şekerbank, Türkiye Ekonomi Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, Vakıf Bank, Vakıf Katılım Bankası, Yapı Kredi Bankası, Ziraat Bankası ve Ziraat Katılım Bankası olmak üzere projeye dahil olan toplam 16 bankaya başvuruda bulunabileceklerini söyledi.

Genel Sekreter Yıldırım Baydar, KGF Müdürü Celal Altuntaş’ta üyeleri ayrıntılı olarak bilgilendirme amaçlı bir toplantı sözü aldıklarını da kaydetti. YENİ ÇİZGİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri