Kemal Derviş'e soruldu: Türkiye krizde mi

Kemal Derviş'e soruldu: Türkiye krizde mi

2001 krizinde dönemin başbakanı Bülent Ecevit tarafından Türkiye'ye davet edilen Kemal Derviş, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'nın ağırlandığı gecede davetliydi.

Hürriyet'ten Cansu Çamlıbel'in sorularını yanıtlayan Derviş, Türkiye'de krizden çok bir güven sorunu olduğuna vurgu yaptı.

Derviş, konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

KEMAL DERVİŞ: KRİZ YOK GÜVENSİZLİK VAR

"Şu anda kriz demeyeyim ama ciddi bir güvensizlik ortamı oluştu. Kriz anında araçları kullanmadaki özgürlüğünüz daralıyor. Kriz anında bile faizi arttırdığınızda parayı çekebiliyorsunuz belki. Ama kısa vadeli yatırımcı faizi bir panik aracı olarak gördüğü zaman ve durumun sürdürülemez olduğunu inandığı zaman faiz hiçbir işe de yaramayabilir. Bir ülke faizi bir panik aracı olarak arttırdığında bu ters de tepebilir. Nitekim Doğu Asya krizinde ters tepti. Esas önemli olan güveni yeniden sağlamak, ekonomik dengeleri sağlam tutmak. Türkiye'nin hızlı büyüyen, yatırım yapan, yolunu bilen bir ülke olduğunu yatırım yapmak isteyene gösterebilmek. 'Faiz artsın mı? Bugün kur ne oldu?' gibi bir sarmalın içine hapsolursak çare üretemeyiz."

Kemal Derviş'le yapılan söyleşinin tamamı için tıklayın

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri