Gagavuzya Kardeşliğine Ekoavrasya Katkısı

Gagavuzya Kardeşliğine Ekoavrasya Katkısı

Avrasya Ekonomik İlişkileri Derneği (Ekoavrasya) Komite Başkanı aynı zamanda KOMED ve Turk Health Tourisim Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Acıkök, Gagavuzya’da ekonomik ve ticari temaslarda bulundu.

Ekonomik ve ticari temaslarda bulunmak üzere Gagavuzya özerk bölgesini ziyaret eden Avrasya Ekonomik İlişkileri Derneği Komite Başkanı olan aynı zamanda KOMED ve Turk Health Tourisim Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Acıkök, Moldova Cumhuriyeti’ne bağlı Gagavuz Yeri Özerk Bölgesi Başkanı Irina Vlah ve üst düzey yetkililerle ekonomik, ticari ve kültürel ilişkilerle alakalı temaslarda bulundu.

Acıkök yaptığı ilk görüşmede, Gagavuz Yeri Özerk Bölgesi Başkanı Irina Vlah, Gagavuzya Başkan Yardımcısı Vadim Çeban ve Dışilişkiler Bakanı Vitalii Vlah ile biraraya geldi. Görüşmede Türkiye ve Gagavuzya’nın ilişkilerinin kardeşliğe dayalı olduğunu belirten Acıkök, "Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı ve daha sonraları 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel döneminde oluşan yakınlığımız Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun Gagavuzya’ya sağladığı katkılarla devam ediyor. Binlerce yıla dayanan kardeşliğimizin somut örneği, Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın katkılarıyla TİKA’nın start verdiği üç yeni projedir. Burada, Recep Tayip Erdoğan adına bir eğitim merkezi, hastane ve kreş inşa edilecek. Toplantımıza eşlik eden ve ayrı ayrı bizimle ilgilenen ve bizimle bundan sonra yakından ilgilenileceğini söyleyen başta Başkan Irina Vlah’a, Başkanın birinci yardımcısı Vadim Çeban’a, Dışişleri Bakanı Vitalii Vlah’a Meclis başkanı Dmitriy Constantinov’a, milletvekillerine, Komrat Belediye Başkanı Anastasov Serghei’ye temaslarımızda bize yoğun ilgi gösteren sivil toplum kuruluşlarına ve Gagavuzya basınına sonsuz teşekkür ediyorum. Ayrıca Gagauziya Özerk Bölgesi Başkanı sayın Irana Vlah’ın önümüzdeki günlerde Türkiye’ye gerçekleştireceği resmi ziyaret kapsamında Avrasya Ekonomik İlişkileri Derneği Derneğimizin de misafiri olacağını ifade etmek istiyorum" dedi.

Gagavuzya’nın 1994 yılında özerk bir bölge olmasında 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in çok büyük desteği olduğunu belirterek sözlerine başlayan Gagavuzya Başkanı Irina Vlah da, "O zamandan bu güne kadar, son 20 yıldır Gagavuz ve Türk halkları olarak beraber sosyal, kültürel ve ekonomik birçok alanda işbirliği yaptık. Türkiye Cumhuriyeti Gagavuzya’da birçok büyük projelere imza attı. Gelecek zamanlarda bir çok alanda soydaşlarımızla olan çalışmalarımız daha ileri seviyelere taşıyabileceğimizi düşünüyorum. KOMED, Turk Health Tourisim Avrasya Ekonomik İlişkileri Derneği Komite Başkanı sayın Kenan Acıkök ile yaptığımız toplantıda bir çok karar alındı. Gagavuzya’da sağlık turizmi projelerine başlaması, ekonomik, ticari ve kültüre projelerin gerçekleştirilmesi, ilişkilerin derinleşmesi temennimiz. Türkiye bizim kan kardeşimizdir" dedi.

Kenan Acıkök, Gagavuzya ziyaretinde ayrıca Meclis Başkanı Dmitriy Constantinov ve Komrat Belediye Başkanı Anastasov Serghei ile temaslarda bulundu.[gallery link="file" ids="32445,32446"]

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri