EMEP; Ucuz elektrik patrona, büyük zamlar yurttaşa!

EMEP; Ucuz elektrik patrona, büyük zamlar yurttaşa!

 

GAZİANTEP-YENİ ÇİZGİ; Emek Partisi (EMEP) Gaziantep İl Örgütü, Pandami sürecinde bile iktidarın zam furyasının devam ettiğini belirterek, zam ve ekonomik krizin bu süreçte etkisini daha da ağırlaştırarak devam ettiği ifade edildi. Pandemi sürecinde çekilmez hale gelen yaşam koşulları nedeniyle yapılan zamların derhal geri alınmasını isteyen EMEP’liler,  “Emekçi halkımızın sırtına yüklenen ekonomik krizin faturası patronlara yüklenmeli, mali kaynaklar halka aktarılmalıdır. Aynı zamanda Emek Partisi olarak halkımızı bu sömürü düzeni karşısında birleşmeye ve mücadele etmeye çağırıyoruz” diye ifade edildi.

 

Zamlarla ilgili olarak basın açıklaması yaparak tepkilerini dile getiren EMEP Antep İl Örgütünün ortak yazısı basın açıklamasında şunlara dikkat çekildi;

Elektrik ve doğalgaza yine zam geldi. Elektriğe yüzde 32, doğalgaza ise yüzde 35 oranında zam yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz’de doğalgaz rezervinin bulunmasıyla, “Türkiye 2030’da yüksek gelirli ülkeler grubunda yer alacak. En üst lig bizi bekliyor” demişti. Büyük patronlar üst lige yükselmiş olabilir ancak emekçi halk, yoksulluk, işsizlik, ödenemeyen faturalar nedeniyle her gün küme düşüyor.

 

“TEK ADAM YÖNETİMİ” BU GAZLA EYLÜL SONUNU BİLE GETİREMEDİ!

Ağustos ayında Erdoğan ve partisinin politik ihtiyaçları gereği, “doğalgaz keşfettik” diyerek açıkladığı ‘müjde’, bu hafta yapılan zam ile Eylül sonunu bile getiremedi. Türkiye doğalgaz ihtiyacının tamamına yakınını yabancı ülkelerden karşılıyor ve aldığı doğalgaza Avrupa ülkelerinden iki kat fazla para ödüyor. Doğalgaz rezervi keşfinin bile faturalara hemen yansıyacağı beklentisi oluşturuldu. Evet, yansıdı.  Doğalgaza da elektriğe de zam geldi. Geçen sene 500 lira gelen doğalgaz faturası bu sene 670 lira gelecek.

 

Doğalgazı ithal eden Türkiye, elektrik ihtiyacının ise tamamına yetecek elektriği üretiyor ama elektrik de aynı oranda zamlanıyor. Neden mi? Çünkü büyük elektrik şirketlerine her yıl, ‘teşvik’ adı altında kamu kaynaklarından milyarlarca dolar aktarılıyor. Paranın kaynağı ise halkın ödediği faturalar. Yani elektrik şirketleri hem ürettiği elektriği büyük kârlarla halka satıyor, hem de üstüne devletten ‘teşvik’ alıyor. Parası da bizden çıkıyor. Elektrik şirketleri halkı soyarak paraları cebe indirirken, sadece Düztepe’de onlarca yurttaşın elektriği faturayı ödeyemediği için kesiliyor. 

 

PATRONA YÜZDE 13, YURTTAŞA YÜZDE 35 ZAM!

Sokağa çıkma yasaklarında dahi işçilerini çalıştırarak, pandemi sürecinde açıklanan rakamlara göre ihracat rekorları kıran, yani kârına kâr katan Antepli patronlara yüzde 13 zam yapılıyorken, bu süreçte işsizlik, yoksulluk, açlık rekorları kıran emekçi halka ise yüzde 35 zam yapıldı.” YENİ ÇİZGİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri