Asgari ücret vergi dışı bırakılsın

Asgari ücret vergi dışı bırakılsın

Türk İş Gaziantep İl Temsilcisi Mehmet Akif Sarıca, bütün çalışanlar için asgari ücrete kadar olan ücretin vergi dışı bırakılması, ilk vergi diliminin de yüzde 15'ten 10'a indirilmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye'de ücretli çalışanların üzerinde ağır vergi yükü bulunduğunu, yılın başında alınan net ücretin, vergi kesintileri nedeniyle ilerleyen aylarda giderek azaldığına dikkat çeken Ücretli çalışanlar üzerinde hem doğrudan gelir ve kazanç üzerinden alınan, hem de dolaylı olarak mal ve hizmet üzerinden alınan vergilerin ağır yükü bulunduğunu belirten Sarıca, “Türkiye'de vergi alanında yapılacak reform ancak ücretliler aleyhine var olan adaletsiz yapının değiştirilmesiyle mümkün olacaktır” dedi.,

“Vergide adalet sağlansın” sloganıyla düzenlenen imza kampanyası kapsamında 81 ilde toplanan yaklaşık 800 bin imzanın AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı'ya teslim edildiğini belirten Sarıca, “Temennimiz bu talebin siyasi iktidar tarafından göz önünde bulundurulması ve bu talepler doğrultusunda yasanın düzenlemesidir” diye ifade etti.

Türkiye'de ücretli çalışanların üzerinde ağır vergi yükü bulunduğunu, yılın başında alınan net ücretin, vergi kesintileri nedeniyle ilerleyen aylarda giderek azaldığına dikkat çeken Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk İş) Gaziantep İl Temsilcisi Mehmet Akif Sarıca,bütün çalışanlar için asgari ücrete kadar olan ücretin vergi dışı bırakılması, ilk vergi diliminin de yüzde 15'ten 10'a indirilmesi gerektiğini belirtti.

Ücretli çalışanlar üzerinde hem doğrudan gelir ve kazanç üzerinden alınan, hem de dolaylı olarak mal ve hizmet üzerinden alınan vergilerin ağır yükü bulunduğunu belirten Sarıca, “Türkiye'de vergi alanında yapılacak reform ancak ücretliler aleyhine var olan adaletsiz yapının değiştirilmesiyle mümkün olacaktır” dedi. “Vergide adalet sağlansın” sloganıyla düzenlenen imza kampanyası kapsamında 81 ilde toplanan yaklaşık 800 bin imzanın AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı'ya teslim edildiğini belirten Sarıca, “Temennimiz bu talebin siyasi iktidar tarafından göz önünde bulundurulması ve bu talepler doğrultusunda yasanın düzenlemesidir” dedi.

ARTAN REFAH PAYI ALT GRUBA DA YANSITILMALI

Artan refah payının alt gruba da yansıtılması gerektiğini ifade eden Sarıca, “Eğer milli gelir artıyorsa, refah payı artıyorsa alt gruba yani asgari ücretle çalışanlara da yansıtılması lazım. Esas gelirlerin sanayi ve ticaretle uğraşanlardan oluşması lazım ama Türkiye’de bunun böyle olmadığını görüyoruz.” diye konuştu.

MEVCUT VERGİ SİSTEMİ SOSYAL ADALETE UYGUN DEĞİL

Mevcut vergi sisteminin sosyal adalete uygun olmadığını ifade eden Sarıca,“Bu vergi düzeni adil değildir. Emek üzerindeki vergi yükünün azaltılması ve verginin geniş kitlelere adil bir şekilde yansımasının sağlanması gerekmektedir.” dedi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri