Akib Başkanı Aymen: “Türkiye Bu Krizi De Aşacak”

Akib Başkanı Aymen: “Türkiye Bu Krizi De Aşacak”

Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin (AKİB) ihracatı, Kasım ayında da düştü. AKİB’in Kasım ayı ihracatı yüzde 16 azalarak 1 milyar 36 milyon dolar olurken, AKİB Koordinatör Başkanı Bülent Aymen, “İhracatçımız sahipsiz değil” diyerek, Türkiye’nin Rusya krizini de aşacağını bildirdi.

AKİB, Kasım ayı ihracatını açıkladı. AKİB’den yapılan yazılı açıklamaya göre, birliğin Kasım ayı ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 azalarak 1 milyar 36 milyon dolar olarak gerçekleşti. AKİB’in Ocak-Kasım 2015 dönemindeki 11 aylık ihracatı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 azalarak 9,8 milyar dolara geriledi.

İhracat rakamlarını değerlendiren AKİB Koordinatör Başkanı Bülent Aymen, “İhracatçılar olarak yaşanabilecek her türlü olumsuz gelişmeden çıkışın anahtarının inovasyon olduğunu biliyoruz. Bu nedenle katma değerli üretime odaklandık” dedi.

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan krizi de değerlendiren Aymen, "Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi bu konuyla ilgili çalışıyor. Türkiye olarak bu tür krizleri daha önce aştık, bundan sonra da aşacağız, ihracatçımız sahipsiz değil” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri