Selçuk Üniversitesi (SÜ) Fen Fakültesi ile Frankfurt Goethe Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen ve 24 Ağustos’a kadar devam edecek olan 2. Uluslararası Nükleer Teori Çalıştayı: Eğitim Seminerleri (2nd International Nuclear Theory Workshop: Educational Seminars) başladı.
Fen Fakültesi Fizik Bölümü Seminer Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştayın açılış konuşmasını yapan Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nihal Büyükçizmeci, “Öğrencilerimizi bilinçlendirmek, lisansüstü öğrencileri daha çok motive edebilmek için böyle bir etkinliği düzenlemeye karar verdik. Üniversitemiz bu yıl 100 bilimsel etkinlik, aktivite düzenlemeye karar verdi. Bizim etkinliğimiz de 100 aktiviteden birisi olarak bu çalışmalara katkıda bulunacak. Desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Metin Aksoy’a, yöneticilerimize ve bütün katılımcılara çok teşekkür ediyoruz.” dedi.
Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semahat Küçükkolbaşı, “Fakülte olarak uluslararası iş birliklerine, tartışmalara ve ortak projelere önem veriyoruz. Üniversitemizin uluslararası çalışmalara ve iş birliklerine verdiği destek, akademisyenlerimizi motive ediyor ve onların önünü açıyor.
Böylece ülke ekonomisine ve topluma katma değerli ürünler sağlanıyor. Selçuk Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenen çalıştay, Alman Akademik Değişim Servisi’nin (DAAD) PPP değişim hibesi ile Bilimsel ve Bilimsel Araştırma Merkezi tarafından desteklediği ortak projenin sonuçlarının yaygınlaştırılması ve kullanılması amacıyla organize edildi. Etkinlik Başkanı Prof. Dr. Nihal Büyükçizmeci’ye, organizasyon komitelerine, davetli konuşmacılara ve etkinlik ortaklarına Selçuk Üniversitesi adına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.