Eğitimde salgın tehdidi, karantinaya alınan öğrenci ve öğretmen sayısı artıyor

Eğitimde salgın tehdidi, karantinaya alınan öğrenci ve öğretmen sayısı artıyor

 

GAZİANTEP- YENİ ÇİZGİ; Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası, Türkiye genelinde Koronavirüs tespit edilen okulların listesini kamuoyuyla paylaştı. Listede, İnan Aydınoğlu İ.O ile Dumlupınar Anadolu Lisesi de yer aldı.

 

Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Ömer Parlakçı KESK bileşeni sendika başkanlarıyla yaptığı açıklamada, vakalarla birlikte karantinaya alınan öğrenci, öğretmen, sınıf, yurt ve okul sayıları her geçen gün artarak devam ederken, önlem alınmadan başlatılan yüz yüze eğitimin salgınını daha yok yayılmasına ve olumsuzlukların artmasına yol açma riski taşıdığına dikkat çekti.  Şube başkanı Parlakçı, “Öğrenci vakalarının ağırlıklı olarak ortaöğretimde görünüyor olması tesadüfi değildir. Talep ve uyarılara kulaklarını tıkayan MEB ortaöğretimin tüm kademelerinde yüz yüze sınavdan vazgeçmemiş ve 12. Sınıfların yanı sıra birçok bölgede 9, 10 ve 11. sınıflarda yüz yüze eğitime başlamıştır. Salgın bulaş riskinin yüksek olduğu bu yaş gruplarını, tedbirlerin bu kadar yetersiz olduğu bir dönemde yüz yüze eğitime ve sınava alma ısrarı anlaşılır bir durum değil” dedi.

 

EĞİTİMCİLER AŞISIZ KALDI, ÖĞRENCİLER SINIFLARA KAVUŞAMADI

Salgın koşullarında yüz yüze eğitime geçilmesinin ciddi bir stratejiyi ve buna uygun ek bütçeyi zorunlu kıldığına dikkat çeken Eğitim sen Şube Başkanı Ömer Parlakçı,

 “Uzaktan eğitimde milyonlarca öğrenciyi tabletten, bilgisayardan ve internet desteğinden yoksun bırakan MEB bu kez de yüz yüze eğitimde eğitim emekçilerini aşısız bırakmış, öğrencileri seyreltilmiş sınıflara yeterince kavuşturamamış, ihtiyaç oranında ek kadro atamamış, her okula bir sağlık personeli görevlendirememiş, öğretmen odaları, öğrenci ve öğretmen tuvaletleri çoğaltılamamış, sağlıklı ulaşım konusu çözümlenmemiştir”  diye ifade etti.

 

VAKALAR CİDDİ ORANDA ARTIYOR ÖNLEM ŞART

Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Ömer Parlakçı, sendika olarak yaptıkları araştırmanın gerçeğin sadece bir kısmını yansıttığını belirterek, “Salgına karşı en öncelikli tedbir olan aşının halen eğitim emekçileri için yaygınca yapılmayışı yüz yüze eğitimin sürdürülebilirliğini risk altına almaktadır, çünkü vakalar ciddi oranda artmaktadır. MEB, yüz yüze eğitimin devam ettirilebilmesi için aşının hayati öncelikte ilk tedbir olduğunu bilmeli ve tüm eğitim emekçilerinin aşılanmasının seferberlik düzeyinde hızla ve bir an önce yapılmasını sağlamalıdır. Diğer tüm tedbirleri de ivedilikle uygulamaya konulmalı.” www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri