Eğitim-İş Genel Başkanı Yıldırım: AKP-MHP hükümeti yüz binlerce çocuğun hak etmediği sınav sonuçlarından sorumlu

Eğitim-İş Genel Başkanı Yıldırım: AKP-MHP hükümeti yüz binlerce çocuğun hak etmediği sınav sonuçlarından sorumlu

 

ANKARA-Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Milli Eğitim Bakanlığı'na seslenerek, uzaktan eğitimde fırsat eşitsizliği yaşayan öğrencilere dikkat çekti.

 

Liselere Giriş Sınavı’nın (LGS), Haziran ayında yapılması planlanıyor. Pandemi nedeniyle uzaktan eğitime yeterince erişemeyen öğrencilerin akıbetine yönelik çağrılara ise Milli Eğitim Bakanlığı kulak tıkıyor.

 

Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘sınavların kapsamında bir değişiklik söz konusu olmadığı ve öğrencilerin tüm müfredattan sorumlu olacaklarına’ ilişkin açıklamasına dikkat çekerek “Ekonomik yoksunluk içindeki aileler çocuklarına bilgisayar, tablet ve internet alamadığı için milyonlarca çocuğumuz uzaktan eğitime EBA üzerinden bir yıldır erişim sağlayamamıştır. MEB resmi raporunda erişim ilkokullarda yüzde 66, ortaokullarda yüzde 73 ve ortaöğretimde yüzde 77 olmuştur. Devlet okullarında okuyan öğrenciler ile özel okullarda eğitimine devam eden öğrenciler arasında zaten var olan eğitimde fırsat eşitsizliği, uzaktan eğitim sürecinde daha da artmıştır” şeklinde konuştu.

 

Cumhuriyet’ten Figen Atalay’ın haberine göre özel okullara gidebilen öğrencilere ilişkin, “Varsıl ailelerin çocukları için sağladığı ‘özel öğretmen’ tutarak eksik eğitimi tamamlama yolunu seçmesi, bu farkı iyice açmıştır” diyen Yıldırım; “2020 yılında LGS’ye yaklaşık 1 milyon 500 bin öğrenci katılmıştır. Erişim sorunu yaşayan öğrenci yüzdesine bakıldığında bu yıl yaklaşık 400 bin 8. sınıf öğrencisinin uzaktan eğitime erişemediği ortadadır. Bu oran, üniversite sınavına girecek 12. sınıf öğrencileri açısından da aynıdır” dedi.

 

Orhan Yıldırım açıklamasına şöyle devam etti;

“Geçen yıl LGS ve YKS’de uzaktan eğitime erişim sağlanamadığı için yüz yüze eğitim sonrasındaki konular sınava dâhil edilmezken, bu yıl ne değişmiştir ki tüm müfredattan öğrenciler sorumlu tutulmak isteniyor? Eğitim-İş Sendikası olarak MEB’i uyarıyoruz! Ya tüm çocuklarımızın eksik kalan ders konularının yüz yüze telafisinin tamamlanacak süreye kadar bu sınavları erteleyin ya da geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sorumluğunuz dâhilinde veremediğiniz eğitim ders konularından öğrencilere soru sormayınız. Aksi durumda yüz binlerce çocuğumuzun hak etmediği sınav sonuçlarından sizler sorumlu olacaksınız.” www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri