Huawei Ar-Ge Buluşması programının açılış konuşmalarını HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İKA Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz, BTK İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Mustafa Ermiş ve Huawei Türkiye Siber Güvenlik ve Gizlilik Şefi Ömer Faruk Şahin yaptı.
Rektör Prof. Dr. Dereli, “Teknoloji günümüzde her alanda her sektörde hayatın merkezine yerleşmiş durumda. Bilinçli ve doğru kullanıldığında, teknoloji hem yaşamı kolaylaştırıyor hem de iş dünyasında inanılmaz rekabet avantajları sağlıyor. Teknoloji geliştirme ve yönetimi günümüzün olmazsa olmazlarından. Bu nedenle, yenilikçiliği teşvik ederek ve Ar-Ge çalışmalarını destekleyerek, teknolojinin sınırlarını sürekli genişletmemiz gerekmekte. Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak, yenilikçi bir vizyonla hareket ediyor ve teknoloji geliştirmeye çalışan genç yeteneklerin gayretlerini her daim destekliyoruz. Yapay zeka, sürdürülebilirlik ve yeşil teknolojiye odaklanan; çevre dostu ürünler geliştirmek ve enerji verimliliğini artırmak için yapılan araştırmalara ve bilişim teknolojileri alanındaki çalışmalara da büyük önem veriyoruz. Huawei, genç yeteneklerin Türkiye Bilişim Ekosistemi’ne kazandırılması yönünde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu işbirliği ile etkinlikler düzenliyor. Bu çerçevede düzenlenen etkinliklerden biri olan ‘Huawei Ar-Ge Buluşması’ ile bilişim eğitiminde fırsat eşitliğinin sağlanmasının yanı sıra, öğrencilerin kodlama becerilerinin yükseltilmesi amaçlanıyor. Bu etkinliklerde, geleceğin teknolojilerini ve yazılımlarını geliştirecek öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri için atölyeler, teknoloji demoları ve mülakat simülasyonları gibi faaliyetler yapılıyor. Etkinliğin teknoloji ekosistemine fayda sağlamasını ve katma değer üretmesini diliyorum, tüm paydaşlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, alt yapı belediyeciliğinin çoktan bittiğinin altını çizerek, “Bilginin sınırlarının kalktığı bir zamanda bilgi toplumu olmak mecburiyetindeyiz. Artık bilgiyi akılla yönetmeliyiz, bilgi ve teknoloji çağını yakalamalı hatta geçmeliyiz. Siber Güvenlik ve Bulut Bilişim konularında kendinizi geliştirmeliyiz. Bu meydanda bugün yapılan etkinlik son derece önem arz ediyor. Belediye olarak genç yeteneklerimizin Ar-Ge çalışmalarını sürekli destekliyoruz. Hep birlikte kendimizi geliştirerek dünyadaki gelişmeleri çok iyi okuyabilen bireyler olmalıyız. Bu şehri hep birlikte ‘Bilim Şehri Gaziantep’ yapalım” şeklinde konuştu.
İKA Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz ve BTK İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Mustafa Ermiş etkinliğin açılışında yaptıkları konuşmalarda kurumlarının özellikle bilişim teknolojileri ve girişimcilik alanında vermiş oldukları destekler, eğitim programları ve hizmetler konusunda bilgiler verdiler.
Her bir projenin gençlere ve ülkeye yapılan önemli birer yatırım olarak görülmesi gerektiğini belirten, Huawei Türkiye Siber Güvenlik ve Gizlilik Şefi Ömer Faruk Şahin ise, "Yapay zekadan bulut bilişime, telekomünikasyondan siber güvenliğe kadar birçok konuda eğitimlerin ve birebir etkileşimlerin yer aldığı, dokuzuncusunu düzenlenen Huawei Ar-Ge Buluşması’nın Gaziantep’teki gençler için bir yol gösterici olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Huawei Ar-Ge Buluşması çerçevesinde öğrencilere telekomünikasyon, siber güvenlik, bulut bilişim, Huawei mobil servisleri ve bilgisayarlı görü temel eğitimleri, kariyer oturumları, mülakat simülasyonları, bulut bilişim alanında uygulamalı eğitim seansları ve Web3.0 eğitimleri verildi. Etkinliğin sonunda katılımcı öğrencilere, çekilişle 10 adet Huawei Watch Fit2 akıllı bileklik ve sürpriz hediyeler dağıtıldı. Öğrenciler ayrıca, Huawei Ar-Ge Buluşması çerçevesinde Huawei tarafından geliştirilen 5G AR/VR teknolojilerini deneyimleme şansı da elde etti.