Antepli dilkolik öğretmen 88 dil biliyor

Yalan değil gerçek, Dünya rekoruna koşan Antepli öğretmen 88 dil biliyor

Gaziantep'teki öğretmen tam 88 dil biliyor

BEKİR ŞAHİN

Gaziantep'te Nejat Bayel Anadolu Lisesi’nde ingilizce öğretmeni olarak görev yapan 46 yaşındaki Enes Tataroğlu dünyada bilinen 160 dilden 88’ini okuyup, yazarak bir ilki başardı. Temmuz ayına kadar 68 dil bilen Tataroğlu, şuan bu sayıyı 88’e çıkararak Guinness Dünya Rekorlar Kitabına adını yazdırmayı hedefliyor.

Dil insana hayatta yeni kapılar açıyor

Gazeteci Bekir Şahin’e özel açıklama yapan öğretmen tataroğlu, herkesin birden fazla dil bilmesi çağın bir gereği olduğuna vurgu yaparken, yabancı dillerin insan yaşamında sayısız faydaları olduğuna işaret etti. Dili her yaşta öğrenme imkanı olduğu, özellikle gençlerin yabancı dillerini zenginleştirmeleri önerisinde bulunan Tataroğlu, “Dil insana hayatta yeni kapılar açıyor. Bir dil bir insan demek” diye ifade etti. Aynı zamada klasik batı müziğinin en eski enstrümanları arasında yer alan Org çalarak müziğe olan bağlılığınada vurgu yaptı. www.yenicizgihaber.com

Gürcistanda yok olmak üzere olan Megrelce dilinide öğrendi

Dilkolik ingilizce öğretmen Enes Tataroğlu, bu üstün başarısının temelinin 10 yaşında almanca öğrenerek geliştirdiğini vurgularken, boş zamanlarında sürekli yabancı dil araştııp öğrenme çabası içerisinde olduğunu ifade etti. Yabancı dil sayısını, bu yılın kasım ayı itibarı ile 88’e çıkardığını belirten Tataroğlu aralarında Gürcistan’da bir bölgede çok az sayıda insanın kullandığı yok olmak üzere olan Megrelce dilde olduğunu ifade etti.

Yalan değil ! gerçekten 88 dil biliyor

Çok fazla sayıda yabancı dil bildiğinden dolayı bazıları bunu abartılı bularak inanmak istemediğini ifade eden Enes Tataroğlu, “Öğrendiğim yabancı dilleri hem yazılı olarak aktarabiliyorum, hemde konuşabiliyorum. Benimki laf değil gerçek, zaman harcayarak kafa yorarak böyle bir başarı yakalıyorum. Bu benim için küçümsenmeyecek kadar önemli bir başarı” dedi.

Üniversitede gönüllü olarak derslere girip çeviri yapıyor

Gönüllü olarak hizmet vermeyi seven yardım sever insan öğretmen Enes Tataroğlu, Gaziantep Üniversitesi Tarih Bölümünde derse girip Fransızca yazılı ders kaynaklarını Türkçeye çevirdiğini, aynı zamanda yine bazı kurumlarda yetişkin yada çocuk yaşta öğrencilere gönüllü olarak İngilizce, Almanca, Fransızca gibi yabancı dillerden dersler verdiğini de ifade ediyor.

6 Şubat Depreminde yabancılara rehberlik yaptı

Bu arada 88 dil bilen Enes öğretmen, 6 Şubat Depremi sürecinde yabancı ülkelerden gelen, kurtarma ekiplerine yine gönüllü tercümanlık hizmeti de verdiğinden dolayı geçen yıl Milli Eğitim Bakanlığı yılın öğretmeni seçerek, plaket ile onurlandırdı.www.yenicizgihaber.com

Öte yanda Gines rökoru kıran Belçikalı dilbilimci Prof. Dr. Johan Vandewalle şuan 50 dil bilirken Gaziantepli öğretmen Enes tataroğlu’nun bunun çok üzerinde 88 dil biliyor.

Guines rekorlarına başvurmak istiyor

Merkezi İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Guinness Dünya Rekorları ofisine başurmak isteyen öğretmen Enes Tataroğlu, başvuruyla ilgili işlemler hakkında yeterli bilgi sahibi olmamasının yanı sıra maddi imkansızlıktan dolayıda bu isteğini henüz gerçekleştiremediğini ifade ediyor. www.yenicizgihaber.com

NOT:

Değerli Yeni Çizgi Gazetesi Takipçileri,

Facebook sayfamız spam nedeniyle bir süredir kapalı. Bu sebeple, Yeni Çizgi Haber için yeni bir hesap açmak zorunda kaldık. Yeni hesabımızdan bizi takip etmenizi rica ediyoruz:

Yeni Facebook Hesabımız: Yeni Çizgi Haber

Ayrıca, diğer sosyal medya hesaplarımızdan da bizi takip edebilirsiniz. Bizlere yardımcı olmak isterseniz, reklamları tıklayarak da destek verebilirsiniz. Teşekkür ederiz!

•Twitter (X): @yenicizgigazete

•Instagram: @yenicizgigazete

•Yeni Facebook Hesabımız: Yeni Çizgi Haber

•Eski Facebook Sayfamız: Yeni Çizgi Gazetesi

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Eğitim Haberleri