TGC: Faruk Zabcı’ın ailesine ve basın topluluğuna başsağlığı diledi

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti gazeteci Faruk Zabcı için baş sağlığı mesajı yayınladı.

İSTANBUL- Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, Sürekli Basın Kartı ve 2020 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü Sahibi Faruk Zabcı için baş sağlığı mesajı yayınladı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Faruk Zabcı’nın vefatının ardından bir başsağlığı mesajı yayınlandı. Mesajda şu görüşler yer aldı: “Faruk Zabcı’yı kaybettik. Uzun yıllar başarıyla mesleğimize hizmet veren Zabcı’nın ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı ve sabır diliyoruz.”

Faruk Zabcı’nın cenazesi 9 Ekim 2024 Çarşamba günü öğle namazının ardından Levent Afet Yolal Camisi’nden alınarak Eski Kozlu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

FARUK ZABCI KİMDİR?

1947 yılında İstanbul'da doğdu. 1968 yılında Galatasaray Lisesinden mezun olan Zabcı aynı yıl Milliyet Gazetesi’nde Avrupa’da otostop anılarını yazarak meslek hayatına başladı. Uzun yıllar Hürriyet Gazetesi’nin Londra Temsilciliği görevini yürüttü. Irak’ın Amerika tarafından işgali sırasında Süleymaniye’de Türk askerine çuval geçirilmesi operasyonuna tanık oldu. Somali'ye giderken Mogadişu'da korsanlar tarafından kaçırıldı. 2020 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ve Sürekli Basın Kartı sahibiydi. Bir çocuk babasıydı. Londra'da yaşıyordu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Asayiş Haberleri