Şırnak’ta 69 gündür kayıp ailenin cansız bedenine ulaşıldı

Şırnak’ta 69 gündür kayıp ailenin cansız bedenine ulaşıldı

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde 69 gündür kendisinden haber alınamayan Şimoni Diril’in cansız bedeni bulundu. Hurmuz Diril'i arama çalışmaları sürüyor.

Beytüşşebap ilçesine bağlı Kovankaya köyünde yaşayan Hurmuz ve Şimoni Diril çiftinden 11 Ocak'tan bu yana haber alınamıyordu. Yapılan aramalar sonunda Şimoni Diril'in cansız bedenine ulaşıldı. Köye yakın derenin yanında 69 gün sonra cansız bedeni bulunan Şimoni Diril'in cenazesinin alınması için çalışma başlatıldı.

Öte yanda Cumhuriyete konuşan çiftin oğulları İstanbul Keldani Kilisesi Papazı Remzi Diril (38), “Yapanın Allah belasını versin. Babamında büyük ihtimalle öldürüldüğünü düşünüyorum. Kim yaptığı belli değil" dedi.

11 çocuğu olan Hurmuz ve Şimoni Diril çifti Kovankaya köyünde yaşıyordu. İlk 1989’da 80 haneyken boşaltılan, ardından 1992’de 4 ailenin dönüş yaptığı köy, 1994’te de tekrar boşaltıldı. Diril ailesinin, 2010’dan itibaren yaz aylarında gitmeye başladığı köyde, biri Hurmuz ve Şimoni Diril  çiftinin diğeri ise akrabalarının olmak üzere iki ev var. En son 11 Ocak'ta sabah saatlerinde görülen Diril çiftinden 70 gündür haber alınamıyordu. Çiftten Şimoni Diril'in cansız bedeni bugün öğle saatlerine yakın, köyün içinden geçen bir dere yatağında bulunduğu belirtildi.

 'BABAMINDA ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ DÜŞÜNÜYORUM'

Gazetemize konuşan Remzi Diril, "Bugün öğlen saatlerine yakın, Kemal abim keçileri otlatmaya giderken, annemin cansız bedeni köyün içinden geçen ve tarlalarımıza da yakın olan dere yatağından buldu. Herhalde karın erimesi ve suların erimesiyle annemin cesedi dere kenarına sürüklenmiş. Annemin cansız bedeni hala orada, başında nöbet tutuluyor. Şu an helikopterin oraya gitmesi bekleniyor. Yapanın Allah belasını versin. Babamında büyük ihtimalle öldürüldüğünü düşünüyorum. Kim yaptığı belli değil" dedi.

Bu arada güvenlik güçleri Hurmuz Diril'i arama çalışmaları sürüyor. 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Asayiş Haberleri