Silifke’de Dr. Erdinç Şahin korona virüs salgınında öldü

Silifke’de Dr. Erdinç Şahin korona virüs salgınında öldü

MERSİN-BEKİR ŞAHİN; Mersin, Silifke İlçesi Mukaddem Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli Dr. Erdinç Şahin yakalandığı korona virüs (Covid-19) salgınında hayatını kaybetti. Dr Şahin’in vefatı ilçede ve meslektaşları arasında büyük üzüntüye yol açtı. TTB yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının korumasızlığına dikkat çekerken, diğer birçok ölümler gibi Dr. Şahin’in ölüm raporuna da gerçek ölüm nedenin yazılmamasına dikkat çekerek tepki gösterdi. İlçe halkı, Dr Şahin’in isminin yaşatılmasını istiyor.

İlçede sevilen hekimlerden olan Mukaddem Mahallesi 2 Nolu Sağlık Ocağı Aile Hekimi Dr. Erdinç Şahin'in rahatsızlığı sonucunda yapılan Koronavirüs testinin negatif çıkmasına rağmen pazartesi günü solunum güçlüğü nedeni ile Mersin’e ambulans ile sevk edilen Dr. Şahin kurtarılamadı. Silifke'de mesleğini icra ederek binlerce insana faydalı olan, sağlığına kavuşturan Dr Erdinç Şahin, kutsal mesleğini icra ederken, hayatını kaybetmesinden sonra TTB’nin mesleğini icra ederken ölen tüm sağlık çalışanlarına “şehitlik statüsü” verilmesi talebi yeniden gündeme geldi.

TTB ÜZÜNTÜMÜZ BÜYÜK

Türk Tabipler Birliği (TTB) Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada, meslektaşlarının vefatından derin üzüntü duyduklarını belirtirken, sağlık çalışanlarının sorunlarına bir kez daha dikkat çekerek ölüm raporlarına gerçek nedenlerin yazılmasını talep ettiler. TTB açıklamasında Bakanlığa yönelttikleri bir soruda, “Dr. Erdinç Şahin,

PCR testi negatif olup bütün kliniği COVID-19 ile uyumludur. Şahin’de somut örneğini gördüğümüz bu tabloları görmezden gelmeye, hasta ve vefatları COVID-19 salgın sürecinin bir parçası olarak göstermemeye devam edecek misiniz? diye sordu.

HALKÇI DOKTORLAR: SAĞLIK ÇALIŞANLARINI

KORUMAK TÜM HALKI KORUMAKTIR

Halkçı Doktorlar ise yaptıkları paylaşımlarda, Dr.Erdinç Şahin’in Koronavirüs pandemisi nedeniyle kaybetmenin üzüntüsü içinde olduklarını belirtirken, “Başta ailesi olmak üzere cümlemizin başı sağ olsun. Arkadaşımızın tüm bulgularıyla Covid-19 enfeksiyonu geçirmesine rağmen kayıtlara, Covid -19 enfeksiyonu olarak geçirilememiştir. Tanıda en doğruyu gösteren test olarak kabul edilen test olan PCR testinin en çok yüzde 60 oranında enfeksiyonu doğrulayabildiği gösterilmiştir. Gerçekler acı da olsa görmek zorundayız. Sağlık çalınanın korumak en öncelikli görev olmak zorundadır. Sağlık Çalışanını korumak, tüm halkın sağlığını korumaktır” diye vurgu yaptılar.

BARO BAŞKANI BU İŞİN ŞAKASI YOK

Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, yaptığı açıklamasında,

“İnsanlık için yaptığı mücadelede emeklerine sonsuz kere teşekkür ettiğimiz sağlıkçılarımızdan birini daha kaybettik. Dr. Erdinç Şahin'i genç yaşta Covid-19 nedeni ile ölümü bu işin şakasının olmayacağını en açık göstergesidir. Tedbirlere riayet etmeyerek sorumsuzca davranışlarımız sevdiklerimizin aramızdan ayrılmasına sebep oluyor. Sağlık camiasına sevenlerine ve kıymetli ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum” dedi.

CHP Silifke İlçe Başkanlığı yaptığı açıklamasında, ailesine baş sağlığı dilerken Silifke’nin güler yüzle vefakar bir sağlıkçısını kaybettiğini, isminin ilçede yaşatılması gerektiğini ifade etti.  YENİ ÇİZGİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Asayiş Haberleri