Polisi Darp Ettiği İleri Sürülen Şüphelinin Yargılanmasına Başlandı

Polisi Darp Ettiği İleri Sürülen Şüphelinin Yargılanmasına Başlandı

Ankara’da yaşanan patlamaya tepki göstermek için Eskişehir’de düzenlenen eylem sırasında bir polis memurunu darp ettiği ileri sürülen 6 sanıktan 1’inin yargılanmasına başlandı.

Ankara’da meydana gelen patlamanın ardından olaya tepki göstermek için yüzlerce kişi Üniversite Caddesi’nde toplanmış, ardından İsmet İnönü Caddesi’ne doğru yürüyüşe geçmişti. Bu sırada grubu görüntülemek isteyen bir sivil polise yaklaşık 15 kişi saldırmış, yapılan inceleme sonucunda adliyeye sevk edilen 6 kişi tutuklanmıştı.

Tutuklanan sanıklardan Ö.A.’nın yargılanmasına 1. Çocuk Mahkemesi’nde başlandı. Duruşmada tutuklu sanığın yanı sıra avukatlar da hazır bulundu. Duruşmada konuşan sanık Ö.A, suçlamaları kabul etmeyerek, “Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Ben olay tarihinde iddianamede bulunan yürüyüşe katıldım. Ancak yürüyüş sırasında kesinlikle herhangi bir şekilde yasa dışı eylemde bulunmadım. Dövüldüğü belirtilen polis ile aramda 5 kişi vardı. Ben kesinlikle polise vurmadım. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Yürüyüş sırasında polislerden topluluğa yönelik olarak dağılmaları hakkında bir uyarı yapılmadı. Olayın olduğu yerde polis de yoktu” dedi.

Duruşmada olayla ilgili Ö.A.’ya ait fotoğraflar gösterildi. Ö.A., belirtilen bazı fotoğraflarının kendisine ait olmadığını söyledi.

Mahkemede hakim, tutuklama gerekçelerinde herhangi bir değişikliğin olmadığını belirterek, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Duruşma sonrasında adliye önünde toplanan bir grup, Ö.A.’nın serbest bırakılmamasına tepki gösterdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Asayiş Haberleri