Mersin’den Kadınlar seslendi: Eşit ve özgür bir ülkede yaşamak istiyoruz

Mersin’den Kadınlar seslendi: Eşit ve özgür bir ülkede yaşamak istiyoruz

MERSİN - Mersin’de düzenlenen forumda bir araya gelen kadınlar, “Eşit ve özgür bir ülkede yaşamak istiyoruz” diye seslendi.

Mersin Kadın Platformu, Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda , “Feray Şahin nezdinde erkek şiddetine, erkek yargıya karşı kadın cinayetlerini acil önle diyoruz” sloganıyla forum düzenledi. Gerçekleştirilen foruma platform üyeleri ve kadınlar katılım gösterdi. 2017 yılında özel harekat polisi Fatih Burak Aykul tarafından katledilen üniversite öğrencisi Feray Şahin’in Yargıtay’a taşınan davası hakkında konuşan kadınlar, katilin serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Feray’ın katledilmesinin, gerekli önlemler ve yasalar uygulandığında engellenebileceğine dikkati çeken kadınlar, 6284 Sayılı Yasa, İstanbul Sözleşmesi’ne dönük saldırıların son bulmasını ve bu yasaların yürürlüğe konması gerektiğini dile getirdi.

‘EŞİT VE ÖZGÜR YAŞAM TALEBİ’

Forum öncesinde konuşma yapan Mersin Kadın Platformu üyesi Ayşe Bezeğiş, ülkenin farklı yerlerinde yaşanan kadın cinayetlerinin Mersin’de de yaşanmaya devam ettiğini vurguladı. Ayşe Bezeğiş, “Her geçen gün ülkenin dört bir yanında kadın cinayetleri artarak devam ederken, her taraftan kadınların ölmek istemiyorum haykırışları yükselirken, 6284 Sayılı Yasaya ve İstanbul Sözleşmesine saldırılar sürüyor. Mersin’de de birçok örnekle erkek şiddetinin ne boyutlara ulaştığını görebiliyoruz. Bizler kadın cinayetlerine karşı önleyici politikalar uygulansın derken, hiçbir önlem alınmadığı gibi kadın cinayetlerine tepki gösterdiği için kadınlar cezalar almakta. Bütün bu şiddet sarmalı karşısında dayanışma içinde olmak, ölmek değil yaşamak istiyoruz demek için buradayız. Ölmek değil eşit ve özgür bir yaşam istiyoruz” dedi.

Forum, katılan kadınlar kadın cinayetlyerine ve şiddete karşı düşüncelerini fade ederken, eşit ve özgür bir yaşam talebinde bulunduklarını ifade etti.  YENİ ÇİZGİ 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Asayiş Haberleri