Mersin’de LGBTİ+ Derneği’ne saldırı endişesi

Mersin’de LGBTİ+ Derneği’ne saldırı endişesi

Mersin’de LGBTİ+ Derneği’ne saldırı endişesi

Mersin 7 Renk LGBTİ+ Dernek levhasının sökülüp atılması, yöneticilerinin paylaşımlarına yönelik saldırı ve tehditler tepkilere yol açıyor. Dernek başkanı Yağmur Arıcan, dernek tabelasının yerinden sökülmesinin kendilerini huzursuz ettiğini belirterek, yaşanan durumu derneğe yönelik bir saldırı olarak değerlendirdiklerini açıkladı.

Mersin 7 Renk LBGTİ+ Eğitim ve Araştırma Derneği’nde, son zamanlarda dernek telefonunun çalınıp tekrar kapatılması ve sosyal medya hesabındaki paylaşımların altına dini içerikli yorumlar yapılmasının ardından, kurum tabelasının kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından sökülmesi tedirginlik yarattı. Yaşadıkları huzursuzluğu kamuoyuyla paylaşmak isteyen Derneğin üye ve yöneticileri, İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şubesi ile birlikte ortak bir açıklama yaptı.

Dernek olarak 2013’ten bu yana resmi statü altında hak temelli faaliyet yürüttüklerini belirten Başkan Yağmur Arıcan, “Bizi sürekli ötekileştiren bu gayri insani yaklaşımda bulunan muktedirlerin farkında olmadan bize bir de iyilikleri olmuştur. DKÖ’leriyle daha çok dayanışarak mücadele etme şiarını pekiştirmemize ve daha çok safları sıkı tutmamıza neden olmuşlardır. Bunca nefret söylemlerine ve hedef göstermelere rağmen derneğimize bir saldırı olmamıştır; ancak son zamanlarda dernek telefonunun çalınıp çalınıp tekrar kapatılması, sessiz telefonların gelmesi, sosyal medya hesabımızdaki paylaşımlarımızın altına alakasız dini içerikli yorumlar yapılması bize yola getirilmesi gerekenler gözüyle bakılması bizleri olumsuz etkilemektedir. Bunları çok ciddiye almamakla birlikte tedirgin de olduk” dedi.

En son dernek tabelasının yerinden sökülmesinin kendilerini iyice tedirgin ettiğini vurgulayan Arıcan, “Bu basit bir hırsızlık değildir. Hiçbir maddi değeri olmayan tabela kimin işine yarar ki! Çocuk işi desek, 5. kattaki tabelanın görülmesi ve yerinden sökülmesi bir çocuğun gerçekleştirebileceği eylem değildir. İlk bakışta basit bir eylem gibi gözükse de bunu derneğimize ve aktivistlerimize yönelik bir gözdağı ve tehdit olarak kabul etmekteyiz. Bu konuyla ilgili emniyete şikayette bulunduk. Derneğimiz gönüllü avukatları süreci takip etmektedirler” diye belirtti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Asayiş Haberleri