Korkut Küçükcan için Adalet

Korkut Küçükcan için Adalet

GAZİANTEP-Şahinbey ilçesinde Akkent Cami inşaatındaki ahşap iskelenin çökmesi sonucu İnşaat Mühendisi oğlu Korkut Küçükcan’ı kaybeden mimar Kemal Küçükcan oğlu için adalet isterken, delillerin karartıldığını ileri sürdü. Baba Kemal Küçükcan, yaşanan olay için “kaza” değil cinayet diyerek, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e çağrıda bulunarak, sorumluların hesap vermesini istedi.

Yaşadıkları üzücü olayın ardından 2 aydan fazla bir zaman geçtiğini ve başından beri hep yargıya güvendiklerini söyleyen Mimar Kemal Küçükcan “Olay tarihinden bugüne kadar hep Türk adaletine güvendik ve oğlumun ölümünden sorumlu kişilerin Savcılık tarafından birer birer tespit edilerek cezalandırılacağına inandık. Ancak,  acılı bir baba olarak üzülerek söylüyorum ki, olayın üzerinden 2 aydan fazla bir süre geçmesine rağmen, Savcılığın başlattığı soruşturmada bugüne kadar hiçbir ilerleme kaydedilmediği gibi, suç delilleri karartılmaya ve suç örtbas edilmeye çalışılıyor.

Belediye,  tüm suçu 2015 yılına kadar söz konusu cami inşaatını yürüten müteahhit  Edacan İnşaatın  üstüne attığını ancak savcılık buna rağmen söz konusu müteahhidi hala dinlemediğini söyleyen kemal Küçükcan, “Aynı şekilde, Belediyenin Savcılık dosyasına sunmuş olduğu yazılı cevabında,  Edacan İnşaatın 2015 yılında inşaatı bırakmasından sonra tamamıyla belediye tarafından yürütülmeye başlanan inşai faaliyetlerin sorumlusunun Şahinbey Belediyesi Fen İşleri Müdür Vekili Ahmet Temizyürek olduğunu söylüyor. Lakin Savcılık, Şahinbey Belediyesi’nde görevli olan bu kişiyi de ısrarla dinlemekten kaçınıyor

TALEPLER REDDEDİLDİ

Nitekim, hukuki süreci takip eden avukatlarımız da, soruşturmanın en başından beri  sundukları dilekçelerle  inşaatın sahibi olan  Şahinbey Belediyesi’nde sorumlu kişilerin, 2012-2015 yılları arasında bu inşaatın yüklenicisi olan müteahhit Edacan İnşaat Şirketinin Yetkilisinin, çöken ahşap iskeleyi kuran kalıpçı Durdu Bozkurt’un  ve 2019 yılında Şahinbey Belediyesi tarafından kazadan birkaç ay  önce  caminin kubbesine  beton döken kalıpçı Derviş Karakuş’un  dinlenilmesini ve Belediye’den bu  hususlarla ilgili eksik belgelerin getirtilmesini ısrarla talep ediyorlar. Ancak, bu taleplerimiz maalesef Savcılık tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeksizin reddediliyor” dedi.

BAKAN GÜLDEN DESTEK İSTEDİ

Yaşanan bu elim olay umarım ülkemizde bilime, tekniğe ve yasal mevzuata önem vermeyip,  “ben yaptım, oldu” ile hareket eden zihniyetlerin değişmesine bir vesile olarak görülür diyen baba Küçükcan, “Konuyla ilgili bugüne kadar Gaziantep’teki 17 Meslek Odası  tarafından kamuoyuna yapılan açıklamalara, TMMOB tarafından düzenlenen  teknik rapora  ilaveten Gaziantep milletvekillerimiz tarafından da TBMM’de Meclis Önergesi verilmiş olmasına rağmen  ne yazık ki hiçbir netice alınamadı? Başta ilimizi ve tüm ülkemizi böylesine derinden sarsan bu olayda şahsım ve Küçükcan ailesi adına özellikle hemşerimiz sayın Adalet Bakanı Abdülhamit Gül olmak üzere tüm kamu otoritelerinin yakın ilgisini ve hassasiyetini bekliyoruz. Adaletin daha fazla geciktirilmeksizin tecelli etmesini bekliyor ve temenni ediyoruz” diye ifade etti. YENİ ÇİZGİ 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Asayiş Haberleri