Hatay’da kadınlar asitli saldırıya uğrayan Berfin Özek’e sahip çıktı

Hatay’da kadınlar asitli saldırıya uğrayan Berfin Özek’e sahip çıktı

HATAY - İskenderun ilçes inde Berfin Özek'e asitli saldırıda bulunan Casim Ozan Çeltik'in yargılandığı davanın duruşmasında mütalaasını sunan savcı "Kasten yaralama" suçundan ceza almasını istedi. Duruma tepki gösteren Özek, sanığın en ağır cezayı almasını istedi.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde 15 Ocak’ta Berfin Özek’e asitle saldırıda bulunan Casim Ozan Çeltik'in "Kasten öldürme" suçundan yargılandığı davanın 3'üncü duruşması İskenderun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sanık Çeltik, tutuklu bulunduğu Osmaniye T Tipi Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. Duruşmaya Özek, ailesi ile avukatları ve sanığın avukatı hazır bulundu. İskenderun Kadın Platformu, Antakya Mor Dayanışma, yönetmen Ceylan Özgün Özçelik ve CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin duruşmayı takip etti.

Dava dosyasına gelen Çeltik'e ilişkin görüntü karşılaştırması yapılan Ulusal Kriminal Bürosu raporunca hazırlanan bilirkişi raporu ve HTS kayıtlarına ilişkin raporu okundu. HTS raporunda, sanığın olay yerinde olduğu tespit edildi. Rapora ilişkin her iki tarafın avukatları da beyanda bulundu ve itirazlarını dile getirdi. karşı taraflar beyanda bulundu.

'KASTEN YARALAMADAN CEZA İSTENİLDİ'

İddia makamı esasa ilişkin mütalaasını vererek, sanığın "Kasten yaralama" suçundan ceza almasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Mütalaaya karşı söz alan Özek, "Mütalaada aleyhe olanları kabul etmiyorum. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyorum" dedi.

Özek'in avukatları ise mütalaaya karşı beyanda bulunmak üzere süre talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti,  avukatların süre talebini kabul ederek, Çeltik'in tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bir sonraki duruşmayı 7 Ocak 2020  tarihine erteledi.

'KASTEN ÖLDÜRMEDEN CEZA İSTENİLMELİYDİ'

Kadınlar, duruşma sonrası İskenderun Adliyesi önünde basın açıklaması yapıldı. Özek'in avukatlarından Avukat Mehtap Sert, duruşma hakkında bilgilendirmede bulundu. İddia makamının sanık hakkında "Kasten yaralama" suçu olarak hukuki değerlendirme yapılarak ceza istendiğini belirten Av. Sert, iddia makamının "Kasten öldürme" suçundan ceza talep etmesi gerektiğine dikkati çekti.

'EN AĞIR CEZAYI ALSIN'

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Meclis'te kadın cinayetine karşı bir kurul oluşturduklarını, bu kurulun Türkiye'deki kadın şiddet vakalarının duruşmalarını takip edeceğini söyledi.

Özek ise sanığın en ağır cezayı almasını talebini yineledi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Asayiş Haberleri