Gaziantep’te tonlarca sahte zeytinyağı ele geçirildi

Şehitkamil'de Sanayi Mahallesi'nde gerçekleştirilen denetimlerde, güvenilir gıda vasfına sahip olmayan 17 ton 947 kilogram sahte zeytinyağı ele geçirilen işletme, mühürlenerek ticaretten menedildi.

Şehitkamil'de 17 ton 947 kilogram sahte zeytinyağı ele geçirildi

GAZİANTEP- YENİ ÇİZGİ: Şehitkamil Belediyesi, gıda güvenliğini sağlamak amacıyla insan sağlığını tehlikeye atabilecek işletmelere karşı kapsamlı denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Sanayi Mahallesi'nde gerçekleştirilen denetimlerde, güvenilir gıda vasfına sahip olmayan 17 ton 947 kilogram sahte zeytinyağı ele geçirilen işletme, mühürlenerek ticaretten menedildi.

GÜVENLİ GIDA DENETİMLERİ ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Şehitkamil Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde; genel hijyen şartlarına uymayan, sahte zeytinyağı dolumu yapılan bir işletme tespit edildi. İşletmede; 17 ton 947 kilogram sahte zeytinyağının yanı sıra güvenilir gıda vasfı taşımayan gıda, boya ve aroma maddeleri de bulundu. İşletme, yasal süreç başlatılarak ticari faaliyetlerden menedildi ve mühürlenerek kapatıldı. Ele geçirilen ürünler, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yetki verilen adrese teslim edildi.

SIFIR TOLERANS

Şehitkamil Belediyesi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, halk sağlığını koruma amacıyla düzenli olarak yapılan bu tür denetimlerde sıfır tolerans politikası uygulandığı belirtildi. Gıda sahtekârlığının önüne geçmek ve tüketici haklarını korumak için yoğun çaba sarf edildiğini vurgulayan belediye yetkilileri, vatandaşların güvenilir gıda tüketimine dikkat etmeleri gerektiğini hatırlattı. Şüpheli durumlarda, 0342 323 27 27 numaralı hattın aranması gerektiği ifade edildi.

Şehitkamil Belediyesi yetkilileri, halk sağlığını tehdit eden her türlü duruma karşı tedbir almaya ve vatandaşların güvenli gıda tüketimini sağlamaya devam edeceklerini bildirdi. www.yenicizgihaber.com

YENİ ÇİZGİ’DEN

Merhaba kıymeti takipçilerimiz

Güçlükle emek harcayarak hazırladığımız haberlerimizi ve gönüllü olarak makale yazan yazarlarımızın yazılarını sosyal medyada ortamından da paylaşarak siz kıymetli takipçilerimiz başta olmak üzere yurttaşlarımızla paylaşıp bilgilendirmeye çalışıyoruz.

Basın; demokrasi ve özgürlüklerin olmazsa olmazıdır. Eğer demokrasi ve özgürlüklerden, haktan, hukuktan, bahsedeceksek sahiplenip, duyarlı olarak tavır koyuyorsanız, o zaman özgürlüklerden yana olan basına maddi ve manevi anlamda sahip çıkarak yaşatılması gerek. Yoksa nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa.

Bu nedenle öncelikli olarak ilk ve en kolayından yapmanız gereken, lütfen haberleri, köşe yazılarını, sadece okuyup geçmeyin, ana sayfada veya haber içeriklerinde çıkan Google reklamlarını, mutlaka tıklayınız, uygun gördüklerinizi inceleyip ayrılabilirsiniz. Aynı zamanda haberlerle ilgili beğeni, yorum, paylaşım, rt yaparak aynı zamanda facebook ve twitterde bizi takip ederek destek verirseniz,yö maddi anlamda güç vermiş olursunuz. Özel reklam ve tanıtım desteklerinizle vereceğiniz maddi destekler elbette çok daha önemlidir. Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Bildiğiniz gibi bizler maddi gücümüzü sadece reklamlardan alıyoruz. Bunun için reklam bizim ayakta durmamız, güçlü ve cesaretli olmamamız için çok önemli bir destektir.

Çünkü bizim Devletten ve sermaye gruplarından aldığımız destek yok. Bu nedenle Reklam desteğinizi önemsiyoruz.

Sağlıklı ve mutlu kalın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Asayiş Haberleri