Gaziantepli Sezay Koçak, ölüm yıl dönümünde anıldı

Gaziantepli Sezay Koçak, ölüm yıl dönümünde anıldı

 

GAZİANTEP- BEKİR ŞAHİN: Gaziantep'te iki yıl önce 3 Eylül gecesi boşanmak istediği eşi A.Ö. ile  tartıştıktan sonra balkondan düşüp ölen Sezay Koçak Özahi, ölüm yıldönümünde ailesi, yakınları ve arkadaşları tarafından olayın yaşandığı apartmanın önünde anıldı. Olayın cinayetmi, intihar mı olduğuna yönelik sis perdesi ise henüz aydınlatılmış değil. Ailenin isyanı, öfkesi ise büyük.

 

Gaziantep’te 3 Eylül 2020 gecesi boşanma aşamasında olduğu A.Ö. ile tartıştıktan sonra şüpheli bir şekilde balkondan düşerek yaşamını yitiren Sezay Koçak, ölümünün 2’nci yılında anıldı. Koçak’ın yaşamını yitirdiği yerde yapılan anmaya ailesinin yanı sıra, Demokratik Kadın Platformu, Kadın Meclisi üyeleri ve bazı siyasi partilerin kadın temsilcileri katıldı. Açıklamaya katılan kadınlar ellerinde Sezay Koçak’ın fotoğrafları ve “Ali Özilhan tutuklansın” yazılı dövizler taşıdı.

 

Kadınlar, Koçak’ın yaşadığı evin kapısı önünden katledildiği yere kadar yürüyüş yaptı. Burada konuşan Koçak’ın ablası Sevtap Koçak, kardeşinin öldüğü gece polislere “Bir dakika sonrası bile geç olabilir, kadını darp ediyorlar” ihbarı geldiğini söyleyerek, “Sezay hayatından koparıldı” dedi. Koçak, devamında şunları söyledi: “Yürekli bir kadının sesini kestikleri için yarım kaldığımız için adalet diyoruz. Çünkü bizim adalet istemekten başka çaremiz yok.”

 

Anma Sezay Koçak’ın düştüğü yere çiçek bırakılması ve atılan sloganlarla sona erdi.

 

NE OLMUŞTU?

Gaziantep’te 3 Eylül 2020 gecesi Sezay Koçak Özahi (42), boşanma aşamasında olduğu A. Ö. ile tartıştıktan sonra şüpheli bir şekilde balkondan düşerek, yaşamını yitirdi. Görgü tanıklarının ifadeleri cinayet şüphesini güçlendirirken, ailenin kızlarının intihar edecek biri olmadığını ve eşi tarafından balkondan atıldığını belirtmesi üzerine Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, başlatılan soruşmayı derinleştirdi. Olay sırasında evde bulunan A.Ö., yakınları D. Ö.ve E. Ö. hakkında “Kasten öldürme” ve “İntihara yönlendirme”, Sakine P. hakkında “Suç delillerini yok etme” suçundan açılan soruşturmada “kovuşturmaya yer olmadığı” kararı verildi.

 

MAHKEME KARARI BOZDU

Koçak, ailesinin karara yaptığı itirazı değerlendiren Gaziantep 4. Sulh Ceza Hakimliği, takipsizlik kararını kaldırarak, soruşturmanın genişleterek yürütülmesini istedi. Mahkeme, şüpheli Sakine P. hakkında verilen takipsizlik kararının usule uygun olduğu gerekçesiyle itirazı reddederken, Koçak’ın evli olduğu A.Ö., yakınları D. Ö. ve E. Ö. hakkındaki takipsizlik kararını bozdu.

 

Gaziantep 4. Sulh Ceza Hakimliği, dosyayı  Cumhuriyet Başsavcılığı’na geri göndererek yargılama süreci devam ediyor. www.yenicizgihaber.com YENİ ÇİZGİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Asayiş Haberleri