Doktoru yumruklayan şahısa 11 ay hapis cezası verildi

Doktoru yumruklayan şahısa 11 ay hapis cezası verildi

GAZİANTEP-BEKİR ŞAHİN; Hukukçu Hekimler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Pediatrist Av. Cengiz Bayram, 2 yıl önce İstanbul Yeni Huzur Tıp Merkezinde Dr. Murat A.’ya fiziksel şiddet uygulayıp öldürmek kastı ile hayati tehlike yaratabilecek şekilde kafasına yumruk atarak yaralayan şahısa 11 ay hapis cezası verildiğini açıkladı.

Cengiz Bayram açıklamasında vekaletini aldıkları ve dernek üyeleri Av. Nurhan Demirhan’ın takip ettiği, İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen dava dosyasında sanığa verilen 10 ay 25 gün hapis cezası verildiğini açıkladı. Bayram, bu cezanın emsal teşkil ederek bundan sonraki süreçte hastanelerde bu tür şiddet uygulayanlara caydırıcı olacağını ümit ettiğini söyledi.

Dernek Başkanı Avukat Cengiz Bayram sağlık merkezleri hastaların bir an önce sağlığına kavuşması için fedakarca çalışılan güzide yerler olduğunu hatırlatarak, “Son yıllarda sağlıktaki şiddetin dozacının artması ve caydırıcı cezaların gelmemesi üzerine artan şiddet eylemlerine karşı hukuk alanında verdiğimiz bu gayretlerle bu tür haberlerin daha az yaşanacağını ümit ediyoruz. Sağlık çalışanları sadece işini yapmak istiyor. Hastaları iyileştirme ve evlerine şifa ile göndermek istiyor. Tek amacımız sağlıktaki şiddetin bitmesidir’’ dedi. YENİ ÇİZGİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Asayiş Haberleri