Devlet yetersiz kalıyor, İran'da bir sağlık kuruluşunda yangın çıktı çok sayıda ölü ve yaralı var

İran'ın Gilan eyaletindeki özel bir hastanede çıkan yangında 9 kişi öldü, 15 kişi yaralandı. Yangını söndürmek için uzun uğraşlar verildi. Hastalar çevre hastanelere nakledildi. İrandaki böyle kurumlarda sık sık yaşanan yangınlar ve devletin müdahaledeki yetersizlikleri ise dikkat çekiyor. 

Hastanede facia çok sayıda ölü ve yaralı var

İran'ın Gilan eyaletinde bulunan bir hastanede çıkan yangında 9 kişi öldü, 15 kişi yaralandı. Buarada geçtiğimiz yıl Kasım ayında da  İran'da bir rehabilitasyon merkezinde çıkan yangında  32 ölümüş 16 hasta da yaralı olarak kurtarılmıştı. İrandaki böyle kurumlarda sık sık yaşanan yangınlar ve devletin müdahaledeki yetersizlikleri ise dikkat çekiyor. 

İran'ın kuzeyindeki Gilan eyaletine bağlı Reşt kentindeki Gaem adlı özel bir hastanede yerel saatle 01.15 sıralarında yangın çıktı.  Olay yerine çok sayıda itfaiye ve yardım ekibi gönderilirken yangın uzun süren uğraşlar sonucu söndürüldü.

Gilan Tıp Bilimleri Üniversitesi Başkanı Muhammed Tagi Aşubi yangına ilişkin yaptığı açıklamada, “Yangının meydana geldiği esnada 250 yataklı hastanede 142 hasta bulunuyordu ve 33 hasta yoğun bakım bölümünde tedavi altındaydı. Ne yazık ki yangın sonucu 9 hasta hayatını kaybetti ve 15 kişi yaralandı” dedi.

118 hastanın çevre hastanelere nakledildiğini belirten Aşubi, hastaların tedavilerinin nakledildikleri hastanelerde aksamadan devam ettiğini söyledi.

Yangının nedeni henüz bilinmezken olayla ilgili soruşturma başlatıldı. İHA

İran'da rehabilitasyon merkezinde yangın: 32 ölü, 16 yaralı

Öte yanda geçtiğimiz yıl  kasım ayında da İran'ın Lengerud şehrindeki bir uyuşturucu rehabilitasyon merkezinde yanın çıkmıştı. O yangında da 32 kişi öldü, 16 kişi yaralandı. Rehabilitasyon merkezinin müdürü gözaltına alındı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Asayiş Haberleri